ANETTE TAMM

Anette Tamm är delägare och ansvarig utgivare. Nu samlar hon 40 års erfarenhet som företagsledare, projektledare, fotograf och skribent med världen som arbetsfält under ett och samma tak – Norna House of communication.

De flesta kan nämna ett tillfälle då ett möte förändrat deras liv. En författare; en bok, sångtext eller en dikt som väckt längtan. En person som sa exakt rätt sak vid rätt tillfälle, en lärare eller medmänniska som verkligen brydde sig, ställde frågor och lyssnade – utan att döma. 

Liten, med en blond kalufs som spretar åt alla håll. Sittande på hästen som lunkar den invanda vägen till skolan. Dag ut och dag in med sitt ansikte vänt mot himlen i en liten håla i USA. Men i sin fantasi så sitter han i ett rymdskepp på väg mot stjärnorna. 

Pojken växte upp och blev astronauten Loren Acton, som 1985 deltog i Challengers 8:as besättning på en resa ut i rymden.  Jag träffade honom tillsammans med min juniorreporter 1999, för en intervju. Mitt möte med Loren förändrade mig. Jag bestämde mig för att en dag så ska jag förverkliga Min dröm. Jag ska inte bara publicera en ”Inflight” tidning för barn och unga, jag ska bygga ett stort mediabolag där målet och företagets syfte är just meningsfulla möten mellan olika sinnen och medvetanden.  Möten som förändrar och som får människor att se på sig själva och sin omgivning i ett nytt ljus. Möten som inspirerar och som visar att allt är möjligt. 

 Läser den text som jag skrev i min tidning ”Fly High”  för 20 år sedan. Där står;

Om jag någon gång har en dröm som jag tvivlar på att jag kommer att klara av att förverkliga då ska jag tänka på Loren Acton. Se den lilla killen framför mig som tittade upp mot stjärnorna och sen en dag befann sig just där. 

Lite längre ner i texten står det; 

-Jag var bara en helt vanlig pojke med huvudet fullt av frågor om solen, stjärnorna och planeterna. Född nyfiken och envis, jag gav mig helt enkelt inte. 

 Nu 20 år senare har jag gjort just detta;

Skapat norna, ett mediabolag som organiskt formas tillsammans med våra författare, filmare och fotografer. Genom böcker, filmer, events, föreläsningar, digitala plattformar – allt som kan fyllas med meningsfullt innehåll – så att det känns på djupet och öppnar upp för tankar och reflektion.

Hör gärna av dig om du har en spännande ideé som kan fylla ett rum i norna house of communication.   

 Varma hälsningar

 Anette Tamm