living the dolphin way

Exklusiv retreat med delfiner och valar på Azorerna

Återkommer med datum 2021

Har du drömt om att simma med vilda delfiner och MÖTA valar,
hjärta till hjärta, själ till själ?

”Living the dolphin way” är att leva utifrån hjärtat. Genom villkorslös kärlek, empati, samarbete, glädje,
lekfullhet och full närvaro i nuet. Att vara fri och kunna uttrycka vem du är och att kunna uppfylla dina drömmar. 

I kursen ingår att få möjlighet att Simma med delfiner och möta valar. Snorkelträning, för de som behöver. Föreläsning om delfinerna och valarna kring Azorerna. Praktiska övningar kring djurkommunikation bland valar och delfiner och intuitivt skrivande, för de som vill, på några av de vackraste platserna på Azorerna. Dagliga yoga-pass med meditationer och andningsövningar.

Living the Dolphin Way med
Anette & Charlotte

  Följ med oss till den magiska ögruppen Azorerna och den kraftfulla ön Sao Miguel, sommaren 2020.  I den stora blå Atlanten väntar delfiner och valar på att få dela sin visdom, sin kärlek och sina transformerande energier med oss. Många som upplevt nära kontakt med vilda delfiner vittnar om fysiska, emotionella och andliga upplevelser, ingen lämnas oberörd av deras kärleksfulla, lekfulla och helande närvaro.

Vi bor på ett fyrstjärnigt, nyrenoverat hotell vid strandkanten av den djupblå Atlanten. Det är en vacker strand som bjuder in till yoga, meditation och även sköna simturer och lek med vågor. Det finns även en pool. Under veckan ges du möjlighet att uppleva den magiskt vackra naturen, vattenfall och varma källor. I mötet med delfiner och valar skapas en djup inre kontakt med vårt sanna jag. Veckan är transformerande och du kan förvänta dig positiva förändringar både i dig själv och i ditt liv. Delfinerna hjälper dig omvandla det som behövs för att kunna leva i mer balans och kärlek. Med dig själv, din omgivning och vårt gemensamma hem.

Kursen är exklusiv, gruppen består av högst 8 deltagare (inklusive Anette och Charlotte) vilket skapar de bästa förutsättningarna för deltagarna.

Programmet

 Vi startar varje morgon med ett mjukt Yoga pass och olika andningsövningar. Under veckan, beroende på schemat för delfinturerna gör vi även vägledda meditationer för att få kontakt med havet, dess invånare och naturen omkring oss.

Dag 1.  Vi önskar alla deltagare varmt välkomna och lär känna varandra. Går igenom praktisk information om det flexibla schemat. På grund av snabbt skiftande väderförhållanden vet vi inte i förväg vilka dagar vi kommer att kunna ge oss ut med båten och simma med delfiner.
Schemat kan därför ändras dag för dag. 

Innan vi ger oss ut till delfinerna ges möjlighet att öva på att snorkla för den som inte är van, i poolen eller i havet utanför hotellet. 

Dag 2-6   Under veckan bjuder vi på tre föreläsningar. En föreläsning om att simma med vilda delfiner, en om djurkommunikation och en om medveten andning. Vi gör även guidade meditationer. Utflykter fördelas under veckan, se längre ner. Under en av dagarna kan deltagarna göra vad de vill. Vila eller besöka några av öns sevärdheter som Ponta Delgada eller Ilhéu de Vila Franca. 

Dag 7.  Samling och utvärdering. Vi sätter mål och intentioner kring hur du vill gå vidare med det du upplevt. Hemresa. 

Om någon önskar skapar vi tid och möjlighet under veckan för deltagarna att boka en kraftfull ”Delfin Healing” av Charlotte.

Kvällarna är lediga men vi äter middag tillsammans, de som vill, och de som vill spenderar kvällarna tillsammans. Vanligtvis är dagsprogrammet mellan kl.09.00-18.00.

 Delfinturerna: Vi samarbetar med Terra Azul som är en Ecotourism Tour Operator, och som har fullständiga rättigheter att arrangera valskådningsturer och ”simma med delfiner turer”. Deras prioritet är komfort och säkerhet och att skapa minnesvärda upplevelser för livet för alla sina gäster. De arbetar dagligen med att uppmuntra bästa praxis för miljöansvar och valarna och delfinernas bästa.  

Delfintursdagarna börjar med en kort meditation för att kontakta och connecta med delfiner och kanske även valar. Under dagen strävar vi efter att hålla ett centrerat och balanserat fokus och lever helt och fullt i våra hjärtan. Om delfinerna bjuder in oss kan vi två och två, vara tillsammans i vattnet med dem med respekt och kärlek.  

Vi kan inte garantera att du kommer att kunna simma med delfiner under den här resan. Men vi kommer att göra vårt allra bästa för att få det att hända. Vi kommer att kommunicera med delfinerna, be dem komma till oss genom bland annat sång och ta emot vägledande meddelanden från dem. 

Efter en välbehövlig vila för att integrera upplevelserna som vi har fått under delfinturerna samlas vi för att dela med oss av våra erfarenheter. Det finns även möjlighet att måla, skriva och dra orakelkort med budskap från delfinerna för den som önskar. Om delfinerna inte verkar vara intresserade av att simma med oss eller om väderförhållandena är dåliga, så kommer vi att stanna i båten och ta kontakt med dem från båten som också är en fantastisk och magisk upplevelse. För att få dela deras hjärtevärmande energier krävs inte att man behöver simma med dem. Man omsluts av och känner av deras energier även från båten.

boende

Om du reser ensam är det oftast inga problem att hitta en rumskompis i gruppen av deltagare. Vi bor på det fantastiska nyrenoverade hotellet Pestana Bahia Praia Nature & Beach resort. Hotellet liggger enskilt, cirka 20 km öster om Ponta Delgada, med ett storslaget läge alldeles vid havet, vid en av Sao Miguels bästa sandstränder. Det är ca 5 km med direktbuss till Vila Franca do Campo, där delfinturerna utgår från. Hotellet har en pool, bastu, och en tennisbana. Du kommer att kunna somna och vakna till det underbara ljudet av vågor. 

utflykter

Förutom att simma med delfiner gör vi flera utflykter till några magiska platser på ön. Caldeira Velha, en vacker kraftplats som är inbäddad i en Jurassic park – liknande miljö och består av ett vackert vattenfall och en naturlig pool där du kan bada och koppla av. Det finns också en liten termisk pool med varmt vatten naturligt inbäddad i naturen som vi kan njuta av.

Vi kommer även att besöka Nossa Senhora da Paz. Ovanför Vila Franca vilar en helgedom av Maria, Nossa Senhora da Paz (vår Lady of Peace). En monumental trappa vetter mot en av São Miguel vackraste landskap som inkluderar en hisnande utsikt över Atlanten. 

Vi besöker även den magiska botaniska trädgården som heter Terra Nostra vilket betyder vår jord. Där finns det vackra växter och träd, ankdammar, mineralkällor och en stor termisk pool med mineralvatten som kallas ”ungdomens källa”. Poolen består av hälsosamma naturliga mineraler från en varm källa och vattnet är mellan 35 till 40 grader varmt

om oss

Om Charlotte:  Jag älskar djur och känner ett speciellt och nära band med djur, moder jord, och i synnerhet med delfiner och valar. Jag har ”connectat” och simmat med vilda delfiner på Hawaii, La Gomera, och ett flertal gånger på Azorerna, hjärta till hjärta och själ till själ. Jag har också simmat med tama delfiner i Eilat, Israel, där jag deltog i en 10- dagars universitetskurs om delfiner och ”dolphin assisted therapy”. Jag är erfaren föreläsare och kursledare och har anordnat delfin och valretreats på Azorerna vid fyra tillfällen, besökt ön och simmat med delfinerna vid två ytterligare tillfällen. 

Att förmedla visdom från delfinerna och valarna till oss människor är en av mina livsuppgifter, så att vi kan integrera det i våra liv och leva ett liv i glädje, frihet, harmoni, flöde, villkorslös kärlek och enhetsmedvetande samt i balans med oss själva och moder jord. Jag är djurkommunikatör och djurhealer och jag erbjuder även delfin och val healing till människor. Jag har även workshops i djurkommunikation. Delfinerna, valarna och jag ser mycket fram emot att träffa dig, hjärta till hjärta, själ till själ! <3

Om Anette:  Djuren och naturen, en innerlig och nära kontakt med allt levande är en viktig och stor del av mitt liv. Jag har kommunicerat med djur, natur och natur-väsen sen jag var barn. Är fotograf, journalist och författare och har under de senaste 40 åren rest och arbetat med bland annat olika ursprungsfolk. Jag är yogalärare utbildad av Göran Boll, I AM yoga. Du kommer även att få träna olika andningstekniker i samband med meditationerna. 

Genom mina bilder, texter och nu även resor vill jag få människor att se sig själva, naturen och djuren genom nya ögon. Med nyfikenhet, glädje och en stor portion ödmjukhet ser jag fram emot att möta havens folk, öga mot öga, hjärta mot hjärta tillsammans med dig. 

Vittnesmål från tidigare deltagare:
”Ett hjärtöppnande resa med dessa magiska delfiner som kom när Charlotte bad dem. Guiden säger att så nära som de kom, de brukar de inte komma, och jag kände att det var på grund av Charlotte. Delfinerna och Charlotte hjälpte mig också att konfrontera och övervinna min rädsla för vatten som var fantastiskt. Minnen skapades som jag kommer att bära med mig i mitt hjärta för resten av mitt liv. Jag rekommenderar varmt Charlottes resor till delfiner och Azorerna. ”/ Ingela Landén-Skogmo, norge

”Har du möjlighet, följ med Charlotte och simma delfinerna på Azorerna. Charlotte har så mycket kunskap om delfiner på ett högre plan, vilket innebär att du inte bara kommer att simma med dem, du kommer att möta dem från hjärta till hjärta och de kommer att ge dig vad du behöver. Efter resan ser du världen på ett annat sätt, och vet vad du ska göra för att leva ditt liv till fullo! ”/ Sara Syréhn, Malmö , Sverige

”Vad jag märker efter delfinkursen är att jag blir lätt rörd och gråtmild. Speciellt när jag träffar barn och tittar in i deras ögon eller andra händelser som berör mitt hjärta, till exempel flyktingsituationen. Detta med barn det kan ha att göra med det möte jag hade på Azorerna. Jag såg och interagerade med en mor delfin och hennes kalv när jag simmade på en av de delfinturerna.. Nyligen mötte jag blicken på ett barn i en butik och jag tror inte att jag någonsin har upplevt så mycket kärlek. Jag var tvungen att gå därifrån eftersom jag började gråta. Det var en riktigt intensiv stund. ” / Ann-Christin Isaksson, Sverige.

”Charlotte är en varm och generös person som inkluderar alla i en grupp. Jag rekommenderar varmt hennes delfinkurser. Vi hade tid för många upplevelser i ett bekvät tempo. Vi besökte magiska platser, simmade med delfiner, och fick tillgång till vårt innersta, vår kärna. Resan hade så många fina stunder som Charlotte hade valt ut för oss för att göra vår resa speciell.. Hon har förmågan att hitta dessa mycket speciella och magiska platser och stunder. Hon kommunicerar med, bryr sig om, älskar och skyddar djuren mycket djupt och starkt och på ett unikt sätt, och kan förmedla detta på ett ödmjukt sätt. Jag kände att jag kunde vila under resan, bara följa med i allt som hände utan ansträngning. Jag kunde verkligen gå inåt med mig själv, och fokusera helt på mig själv och utveckla mig själv. Resan har varit användbar för min personliga utveckling och jag gillar kombinationen av att uppleva, magi, vila och personlig utveckling. Tack Charlotte för din gåva som du så fint delar med världen. / Caroline Edgren, Sverige, deltagare Azorerna 2015

”Resan var som en levande dröm. Ön San Miguel på Azorerna är så otroligt vacker, och vi var så lyckliga: sol, sol, sol hela veckan, lugna hav och tre båtfärder till de vilda delfinerna och simma med dem i den mycket stora och mycket blåa Atlanten. Det är ren magi . Om jag visste att jag bara hade en vecka kvar att leva så skulle jag ta min son, hoppa på det första planet och bara vara där med denna fantastiska och frodiga naturen, naturväsen, människorna och rena kärleksvarelserna delfinerna. Charlotte är i mina ögon, en kombination av en delfin och en mycket kraftfull sjöjungfru i en mänsklig form Det känns för mig som om hon bara kom ut ur världshaven för att hjälpa oss med våra liv …. och att hjälpa oss att VERKLIGEN få kontakt med våra hjärtan. Hon är stark och flexibel Samtidigt, kärleksfull och klar samtidigt, mycket lekfull, lätt, ljus … och mycket intelligent samtidigt, precis som delfinerna. Och hon är en kvinna av ACTION , det händer grejer på riktigt runt henne. Så kära, kära vänner. Om du vill ge dig själv eller någon av dina nära och kära en livstidsgåva, åk på en resa med henne till Azorerna ….ditt liv kommer inte vara densamma efteråt .. . mitt liv kommer säkert aldrig att bli detsamma igen, jag kommer aldrig att bli densamma igen. Denna fantastiska kärleks energi har kommit in i mitt liv för att stanna … och förvandla den inifrån. Samtidigt att jag agerar och gör vad som behöver göras, jag tittar och observerar de vackra förändringar som sker i mitt liv nu och då jag fnissar jag lite och tänker på vad ”mamma-delfinen” berättade för mig i min första dröm, efter att hon hade gjort mig medveten om en mycket djup längtan och även sorg jag bar inom mig … ”oroa dig inte, vi vet hur du känner dig, vi förstår dig” och det gör de! / Cathrine Larssen, Norge

Total kostnad för resan är cirka 19.540 för kurs, flygresa och boende

Kostnad för kursen: 9.540:- (inkl 6% moms)

Vi reserverar oss för ev höjningar av euron, därav att vi skrivit cirka 19.540:- Även kostnaden för din flygresa är inräknad, även om du betalar den själv. Finner du en billig resa så minskar självklart den totala kostnaden. 

Anmälningsavgiften på 1.500 kr betalas via faktura så snart vi fått din anmälan. Resterande summa betalas senast 30 dagar före avresa. Vid ev. avanmälan betalas inte anmälningsavgiften tillbaka, resterande betalning kan betalas tillbaka vid sjukdom och vid uppvisande av läkarintyg.

I kostnaden för kursen ingår:

 • 3 delfinturer inklusive telepatisk kontakt av Charlotte med delfinerna före och under delfinturen och budskap från delfinerna till oss.
 • Dagliga yogapass, meditationer samt andningsövningar. Deltagarna får även ett kompendium med passen och övningarna utskickat så att ni kan fortsätta med övningarna hemma.
 • Föreläsning om delfiner och valar kring Azorerna och vad vi ska tänka på när vi är tillsammans med dem.
 • Föreläsning och övningar på djurkommunikation med Charlotte.
 • Vägledning och övningar under utflykterna av intuitivt skrivande och kanalisering av texter/meddelanden från delfiner, valar, naturväsen e t c.
 • Alla kostnader för inträden.
 • Övningar i Terra Nostra parken, guidad inre resa för att möta delfinerna, budskap från delfinerna till oss,
 • En välkomstmiddag ingår den första kvällen. Frukost ingår i hotellkostnaden. Övriga måltider betalas av deltagarna själva.

 

I kostnaden ingår inte:

 

 • Flygresa och boende.
 • Övriga transporter på ön, (till och från delfinturerna och utflykter) Vi kommer att dela på taxi alt åka buss beroende på vad som är lämpligt.
 • Alla måltider förutom frukost och välkomstmiddagen. Fickpengar. Kom ihåg att köpa reseförsäkring.
 

Kostnad för flygresa och boende.

Flygresan: 4-5.000:- Beroende på när du bokar. Ju närmre avresedatum ju högre pris.
Flygbiljetten bokar du själv. TAP, Air Portugal, Lufthansa, British Airways (BA) har billiga biljetter. Vi hjälper självklart till med din bokning om du undrar över något. Från flygplatsen Joao Paulo II Ponta Del Gada delar i taxi till hotellet.

Kostnad boende inkl. frukost betalar du själv.
Hotell. Cirka 5.500 kr om du bor i delat dubbelrum. Vi bokar rummen. (priset kan variera något beroende på Euro kursen). Vill du ha ett enkelrum bokar vi det separat och återkommer då om kostnad.

Vi kommer att bo på hotellet Pestana Bahia Praia Nature & Beach Resort, som ligger precis vid havet och en underbar strand. Det finns bland annat ute-pool och tennisbanor. Det är 10 minuters bil eller bussresa från hotellet till  staden Vila Franca do Campo där delfinturerna utgår ifrån. Flygplatsen Ponta Delgada ligger bara 20 km bort.

Observera att du bör boka din flygresa så snart du har möjlighet. Priserna går upp ju närmre vi kommer avresedatum.
Mejla oss för mer information. Antalet platser är begränsat din anmälan och inbetald delbetalning reserverar din plats..

Datum kommer 2021

Meddela oss i din intresseanmälan vilket datum du är intresserad av.


MEJLA IN DIN INTRESSEANMÄLAN TILL OSS FÖR MER INFORMATION OM:
YOGAN, MEDITATIONERNA, UTFLYKTERNA,
INTUITIVT SKRIVANDE MED MERA

Azorerna’s delfiner och valar ser fram emot att möta dig!

//
Charlotte Forsberg
eztrafina@hotmail.com

Anette Tamm
info@nornacommunication.com

Följ oss på facebook för spännande delfin och val-kunskap !
@livingthedolphinway